Tanssitaidon oppimisesta

Tanssitaidon oppiminen ja opetteleminen on hyvin monisäikeinen ja -vaiheinen asia, jossa useimmiten lähdetään liikkeelle holistisen oppimiskäsityksen mukaan eli hankitaan ensin jonkinlainen kokonaiskäsitys opeteltavasta asiasta ja lähdetään sen jälkeen tutkimaan taitoa tarkemmin ja lisäämään siihen pienempiä yksityiskohtia. 

Tanssikurssilla opetetaan ensin perusteet

Tanssitaidon oppiminen mahdollistuu, kunosallistut tanssikurssille ja opettelet tanssitaidon alkeisiin liittyviä asioita yksin tai parin kanssa joko kotona Online-videoiden avulla tai oman paikkakuntasi live-tanssikurssilla.

Jotta selviät kunnialla tanssitilanteesta, tanssinopettaja kertoo sinulle minkälainen on kyseisen lajin tanssiasento, mikä on sen perusaskel, miten se suhteutuu soivaan musiikkiin ja pääset opettelemaan ensimmäisiä kuvioitakin. Lisäksi sinulle toivottavasti kerrotaan tärkeimmät asiat tanssietiketistä, esimerkiksi se, mihin suuntaan kierrät lattialla jos kyse on liikkuvasta tanssista. Näiden perustaitojen avulla olet päässyt ensimmäiselle askelmalle tanssitaidon korkeaa portaikkoa, mutta voi olla että tanssiminen tuntuu vielä jonkin verran kömpelöltä ja ehkä ei niin mukavaltakaan. Sinulla on kuitenkin kokonaiskäsitys vaikkapa foksin tai valssin tanssimisen perusteista. 

Tanssitaidon kehittyminen

Mikäli sinulla on aikaa ja intoa harjoitella asiaa enemmän, tanssiminen luultavasti rupeaa tuntumaan helpommalta ja pystyt ehkä jo kiinnittämään huomiota erilaisiin asioihin ja huomaat omassa tanssissasi asioita, joihin et pystynyt vielä perusteita opetellessasi kiinnittämään huomiota. Nämä ovat usein asioita, joita kyllä sivutaan perusasioiden opetuksessa, mutta jotka ikään kuin eivät vielä tartu, koska uuden asian opettelemisessa on niin paljon mietittävää ja tarkennuksille ei vielä ole tarttumapintaa. Taidon ja osaamisen kasvaessa tiedon määrä kasvaa myös ja sekä tiedollinen että kehollinen kyky ottaa vastaan tarkempia asioita kehittyy. 

Siksi siis Lissun tanssivinkit —uusi video YouTubeen joka perjantai klo 17

https://www.youtube.com/watch?v=Mkvhf24rjhY

Nämä vinkit ovat niitä pieniä, mutta tanssin helppouden ja sujuvuuden kannalta niin tärkeitä asioita. Jokainen vinkki liittyy yhteen yksittäiseen opeteltavaan ja antaa mahdollisuuden tehdä tästä asiasta luontevamman, mukavamman, helpomman. Pitkän kokemuksen omaavalla opettajalla on takataskussaan lukemattomia vinkkejä tanssitaidon eri osa-alueiden kehittämiseen ja samaa asiaa voi lähestyä monesta eri näkökulmasta. 

Haluan omalta osaltani olla mukana auttamassa sinua tanssin pienten nyanssien oppimisessa ja jakaa omaa osaamistani sinulle ja muille, jotka painiskelevat näiden asioiden kanssa —joko itse harjoitellen tai miettien asioiden opettamista. Toivottavasti vinkeistä on iloa ja hyötyä!

Pyrimme tekemään vinkit niin selkeiksi, että niistä on apua sekä sinulle, joka olet tanssijan polkusi alkupäässä että ne toimivat ”tarkistuspisteinä” sinulle, joka olet jo harrastanut paritanssia. Kovin usein kuulee kursseilla sanottavan ”Miksi ihmeessä näitä asioita ei opeteta jo alkeissa?” —no siksi, että oppiminen tavallisimmin tapahtuu mainitsemassani järjestyksessä ja tarkennusten aika on sen jälkeen kun pohja on olemassa. 

Laitathan siis Tanssikoulu TanssinTahdin YouTube-kanavan seurantaan —vinkkien lisäksi löydät sieltä paljon muutakin kivaa. 

https://www.youtube.com/watch?v=BCQIBbligPE

Lissun tanssivinkit tulevat käsittelemään ainakin seuraavia aihioita:

  • Suljettu tanssiasento ja siinä liikkuminen
  • Avoin tanssiasento ja siihen liittyvä parityöskentely
  • Perusliikkuminen vakiotanssityyppisissä lajeissa
  • Vartalon hallinta ja painonsiirto lattareissa
  • Nilkan ja jalkaterän käytön parantaminen
  • Tanssimusiikin rytmiikka ja rytmin löytäminen

Vinkkejä vinkkien kehittämiseksi otetaan vastaan….jos sinulla on jokin asia, johon kaipaisit apua, ethän epäröi laittaa Lissulle viestiä ja kysyä, josko tähän asiaan voisi kehittää sopivan vinkin. Laita viesti emaililla, liisa@tanssintahti.comtai pirauta 050-4431011. 

Vuoden alussa julkaistuissa ensimmäisissä tanssikursseissamme on edelleen bonuksena useampia perusharjoitteita eli vinkkejä tanssitaidon kehittämiseksi —samoja asioita, joita Lissu tulee käsittelemään myös tanssivinkit-sarjassa.


FOKSIN PERUSKURSSILLE TÄSTÄ

Foksin peruskurssin lopussa on bonusvideona vakiotanssinomaisten lajien peruskävely —erittäin tärkeä asia harjoitella PALJON, jos liikkumisesta haluaa sulavaa ja helppoa.


FUSKUN PERUSKURSSILLE TÄSTÄ

Fusku tanssikurssin lopussa hiotaan bonuksena erilaisia joustoja, joiden avulla fuskun tanssimista saa monipuolistettua eri tyyppisiin biiseihin sopivaksi.


HITAAN VALSSIN PERUSKURSSILLE TÄSTÄ

Hitaan valssin lopussa bonuksena harjoitellaan käännöksiin liittyvää kyljen swingiä ja kaikille vakiotanssityyppisille lajeille tärkeää vastaliikettä eli kehon liikettä, joka helpottaa käännösten tekemistä


RUMBA-BOLERON PERUSKURSSILLE TÄSTÄ

Rumba-bolero -kurssin päätteeksi bonuksena on kaikkiin lattareihin liittyviä vartalonkäytön harjoitteita sekä painonasettumisen opettelua. Näiden vinkkien avulla rumba-boleroon löytyy lajille tyypillistä liikettä.


Kaikki jatkokurssimme tulevat sisältämään paljon tanssivinkkien kaltaisia perusharjoitteita. Kuten aiemmin tekstissä mainitsin, näiden aika on tanssinopetuksessa usein vasta sen jälkeen kun perusasiat alkavat olla hallinnassa —jatkokurssilaiset ja pidemmällä olevat tanssijat suorastaan janoavat näitä!

RUMBA-BOLERON JATKOKURSSILLE TÄSTÄ"Mikäli sinulla on haasteita tanssikurssin käyttämisessä tai tanssin oppimisessa, ota rohkeasti yhteyttä! Autamme enemmän kuin mielellämme." Lissu


Viimeisimmät artikkelit

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]