Tanssikursseja verkossa – TanssiOnline

Aukaisimme vuoden 2019 alussa ensimmäisenä Suomessa kattavan paritanssin verkkokurssipalvelun, joka on saanut varsin hyvän vastaanoton. Koska meillä ei ollut aiempaa kokemusta verkkokurssien käytöstä eikä meillä ollut Suomessa vertailukohtaa, päädyimme tuolloin myymään kurssit yksittäisinä ostoina vaikka käytännössä kaikki kansainväliset vastaavat palvelut pohjautuvat jäsenyyteen.

Nyt olemme kaksi vuotta viisaampia asian suhteen ja meillä on ollut mahdollisuus kehittää palvelua Business Finlandin kehittämisrahan turvin —jotain hyvää koronassakin siis!

TanssinTahti Online muuttuu TanssiOnlineksi

Uusi palvelu tulee alkuu pitämään sisällään kaiken tasoisille paritanssin harrastajille suunnattua sisältöä, mutta tulevaisuudessa haluamme laajentaa sisältöä myös lastentanssin, showtanssin ja latinoshown puolelle. Tämän vuoksi palvelun nimikin lyheni ytimekkääksi TanssiOnlineksi.

TanssiOnline aukeaa 10.1.2021

(ellei taivas kaadu niskaan tai tule muuta katastrofaalista mutkaa matkaan)

Mitä TanssiOnline-palvelu pitää sisällään?

Paritanssi

Uuden palvelun ensimmäiseen lähtöön on kuvattu seuraavat lajit: Valssi, hidas valssi, foksi, tango, humppa, fusku, bugg, jive, samba, cha cha ja rumba-bolero. Häävalssi on omana kurssinaan, siinä on valssin perusteiden lisäksi mukana kivoja esimerkkejä häävalssin aloitukseen ja lopetukseen. Kevään 2021 aikana kuvataan kursseja uusista lajeista ja lisää sisältöä olemassa oleviin.

TanssiOnlinen ensimmäisen kuvauspäivän taukohetki
Tämä kuva on otettu TanssiOnlinen ensimmäisenä kuvauspäivänä, pakko oli huilia välillä ja esitellä kenkäsponsorimme Tanssipuodin kenkiä —kuvassa vasemmalta Elisa Ahonen, Teemu Kurki ja allekirjoittanut eli Lissu

Kaikista edellä mainituista lajeista löytyy kurssilta sekä peruskurssi että lisämateriaalia niille, joilla perusteet ovat jo hallinnassa tai jotka haluavat tutkia, mitä kaikkea suomalainen paritanssimaailma pitää sisällään. Kurssit on suurimmaksi osaksi kuvattu kokonaan uudestaan ja niitä on kehitetty asiakkailta saadun palautteen pohjalta.

Peruskurssit pitävät sisällään kehon virittäytymisen, lajin tanssillisen liikkeen, tanssiasennon, perusaskeleen ja pari tavallisinta peruskuviota. Videoiden kestoa on pidennetty jonkin verran, jotta harjoittelua voi tehdä pidempään tarvitsematta aloittaa videota uudelleen.

Minä eli Lissu toimin kursseilla opettajana, pääosin "äänenä", lisäksi olen mukana myös ihan konkreetttisesti useammalla videolla antamassa vinkkiä tai näyttämässä jotain yhdessä opettajaparin kanssa. Opettajapari näyttää selkeästi ja havainnollisesti harjoiteltavat asiat. Lisäksi jokaiseen yksittäisessä videossa on mukana tekstilaatikko, jossa on vielä lisää informaatiota opeteltavasta asiasta.

Olemme siis pyrkineet ottamaan huomioon kaikenlaiset oppijat ja oppimisen kanavat. Opettajaparin selkeä tanssiesimerkki auttaa sinua joka hahmotat asioita näköaistin kautta. Videon päälle puhutut ohjeet, laskut ja hokemat auttavat sinua joka ymmärrät asioita kuulemalla ja lisätietoa kaipaava saa sitä sekä yksittäisen videon tekstilaatikosta että annettujen linkkien takaa.

Peruskursseja voit edelleen halutessasi ostaa kertamaksulla ja saat sen tällöin käyttöösi 12 kuukaudeksi ostopäivästä, lisäksi pääset mukaan suljettuun FB-ryhmään ja saat meiltä tutorapua opiskelussa koko kurssin voimassaolon ajan.

Mutta, ensisijaisesti tarjoamme sinulle erilaisia jäsenyyksiä, joiden kautta pääset tutkimaan koko verkkoalustaa.

Jäsenyyksillä pääset käsiksi paljon enempään!

Liittyessäsi TanssiOnlinen jäseneksi pääset käsiksi paritanssin aarrekammioon, joka pitää sisällään kaiken mitä alustalle on ladattu...ja sieltähän löytyy melkoisen paljon tanssiin liittyvää asiaa aloittavien harrastajien lisäksi pidemmällä oleville tanssinharrastajille, mutta myös ohjaajille ja opettajille, joille Lissu tarjoaa jäsenyyden lisäksi vielä oman FB-ryhmän, jossa voidaan keskustella opetukseen liittyvistä asioista.

Kuvio-, tekniikka- ja musapaketit tarjolla sinulle, joka kaipaat enemmän!

Jokaiseen edellä mainittuun tanssilajiin on olemassa useampi kuviopaketti, joka pitää sisällään "punaisella langalla" yhteensidotun kuvioryhmän harjoitteineen ja visevinkkeineen. Tästä esimerkkinä vaikkapa hitaan valssin promenaadiasentoon päätyvät kuviot tai rumba-boleron avauksiin pohjautuvat kuviot.

Lisäksi jokaisen tanssilajin lisäpakettina on tekniikka- ja/tai musapaketteja, joissa on lajin tärkeitä perusharjoitteita ja musiikintulkinnan vinkkejä. Näistä esimerkkinä mainittakoon fraasien kuuntelu foksi- ja jivemusiikissa tai hitaan valssin vastaliikeharjoite.

Jäsenyyteen kuuluvat siis sekä nämä lisäpaketit että peruskurssit että kaikki muu, mitä alustalle on paritanssin osalta. Kuvio- ja tekniikkamusa -paketit on ensisijaisesti tarkoitettu jatkotason tanssijoille, joilla lajien perusteet ovat jo hallinnassa. Opettajat ja ohjaajat saavat jäsenyyden kautta aimoannoksen valmiita malleja ja ideoita sovellettavaksi omille tunneille.

Mukana myös paritanssijan kehonhuoltoa

Tanssijan kehonhuolto

Tämä pitää sisällään yksittäisiä harjoitteita erilaisten tanssin näkökulmasta tärkeiden kehollisten asioiden harjoittamiseen fysiikkavalmentaja Samuli Koivuniemen ohjeistamana. Samuli ohjaa sinua löytämään liikkuvuutta, hahmottamaan tukilihaksia ja niiden hallintaa, parantamaan nilkan ja jalkaterän artikulaatio jne jne.

Kehonhuolto-osiossa on mukana sekä yksittäisiä harjoitteita että 20-30min kestoisia kehonhuoltotuokioita eri teemoilla, esimerkkinä lihaskunto, tanssiliikunta, syvävenyttely.

Tanssijan kehonhuolto TanssiOnlinessa - kuvassa kehonhuollon valmentaja
Kehonhuoltojuttuja TanssiOnlineen on kuvattu fysiikkavalmentaja Samuli Koivuniemen johdolla, lisäksi mukana tulee olemaan opettajiemme omia "salaisuuksia" siihen, miten he pitävät huolta kehostaan.

Paljon odotettu tanssimusiikin tietopaketti

Tanssimusiikin tietopaketti

Jo vuosien ajan on pyydetty, että Lassen rytmiikka- ja musiikkiasioita saisi opiskella myös etänä. Nyt se on mahdollista!

Seikkaperäiset tanssirytmiikan perusteet löytyvät jäsenyyden alta, samoin äärimmäisen mielenkiintoinen suomalaisen populaarimusiikin kehityskaaresta kertova videoluento.

Suunnittelemme kovasti Lassen kanssa myös tanssi- ja tanssimusiikkiaiheisen podcastin julkaisua TanssiOnline jäsenille —kokemusta ja näkemystä seuratanssin ja tanssimusiikin alalta kun on molemmilla kertynyt jo vuosikymmenien ajalta ja monenlaista tietoa on tarttunut matkan varrella mukaan....

Lissu ja Lasse
On upeaa saada TanssiOnline-palveluun mukaan tanssimusiikin todellinen ammattilainen ja pohjaton tietopankki Lasse Paasikko. We are so lucky!

Lissun Tanssisanasto

Tanssinopettajat käyttävät opetuksessaan lajin termejä ja sanastoa, joka voi jäädä oppilaille hyvinkin oudoksi. Palvelussa on oma sivunsa tanssisanastolle. Lissu avaa tällä sivulla sekä tekstinä että videoina monia yksittäisiä termejä ja auttaa näin sinua ymmärtämään paremmin monia tanssin lainalaisuuksia ja löytämään harjoitteluusi johdonmukaisuutta sen sijaan, että opettelisit yksittäisiä tanssilajeja ja -kuvioita ymmärtämättä niiden yhteyttä toisiinsa. Mietitäänpä vaikka termiä vastaliike —se tarkoittaa kaikissa tanssilajeissa samaa kehollista asiaa eli kun opit ymmärtämään sen yhdessä lajissa, voit omatoimisesti pohtia sen toteuttamista myös jossain muussa lajissa.

Lisäksi nämä tanssitermit ovat erinomaista käsitteiden kertausta kentällä toimiville opettajille ja auttavat kenties meitä tanssinopettajia "puhumaan samalla kielellä".

Oletko valmis ottamaan vastaan TanssiOnlinen?

Kaikki tämä on siis tarjolla sinulle, kun palvelu aukeaa sunnuntaina 10.1.2020 ja varasto sen kun kasvaa jatkossa, mukaan tulee uusia lajeja, lisää kuvioita, lisää harjoitteita, lisää valmiita tanssi- ja kehonhuolto tuokioita, suunnitteilla on myös Lissun ja Lassen yhteinen podcast ja mitä kaikkea.....

Tanssikurssien verkkopalvelun jäsenyys

TanssiOnline- palvelun julkaisun jälkeen tarjoamme sinulle 7pv maksuttoman jäsenyyden, pääset sen avulla tutustumaan palveluun rauhassa. Tämän jälkeen jäsenyytesi jatkuu vuosijäsenyytenä, ellet toisin ilmoita.

Jäsenyyksien hinnat:

1kk 24,90€

6kk 99,90€ (säästät 49,50€)

12kk 149,90€ (säästät 148,80€)

Yksittäinen perustanssikurssi 39,90€, voimassa 12kk


Lissu ja Karkki
Me, Lissu ja Karkki, puuramme ja pakerramme Siltalabin Villen ja Petrin kanssa joulun ajan saadaksemme palvelun valmiiksi sinua varten, olethan valmis?
Kysy rohkeasti lisää laittamalla viestiä Karoliinalle info@tanssintahti.com
tai pirauttamalla Karoliinalle 045-1895151 tai Lissulle 050-44310