Miksi valita tanssin verkkokurssit viikkokurssien rinnalle? Usein ajatellaan, että uuden asian oppiminen tapahtuu parhaiten kun sitä haetaan koulusta tai jostakin muualta missä joku ulkopuolinen taho on järjestänyt mahdollisuuden oppimiseen. Tanssin opettelun kohdalla tällainen paikka on oman paikkakuntasi tanssikoulu tai -seura, joka järjestää erilaisia tanssikursseja ja yksittäisiä tunteja joihin tullaan sankoin joukoin oppimaan tanssia. 

Oppiminen on kuitenkin mielenkiintoinen asia ja jännittävää oppimisessa on kuitenkin se, että sitä tapahtuu myös näiden järjestettyjen tilaisuuksien ulkopuolella. Aivot prosessoivat asioita, ”takaraivossa kuhisee” ja kehossakin asiat loksahtelevat paikoilleen myös oppituntien ulkopuolella. Tähän tanssin verkkokurssit ovat oivallinen apu.

Tiedostamatonta oppimista tapahtuu, halusi sitä tai ei. Toisaalta, sen hyödyntäminen ja sen tukeminen auttaa isosti kokonaisvaltaista oppimista. Oppimista voi tukea monella eri tavalla, joista yksi on laadukkaiden verkkokurssien ja YouTubesta löytyvien videoiden hyödyntäminen ja niiden katsominen silloin tällöin vaikka työpäivän lounastauolla tai bussia odotellessa. Ne palauttavat mieleen opeteltavan asian, aktivoivat takaraivon työskentelemään hetken asian parissa ilman että siihen uppoutuu kokonaan.

Haasteena tässä on se, että tanssinopetuskentän pirstaleisuuden vuoksi oppilaan itsensä voi olla vaikea löytää sopivaa oheismateriaalia, sellaista joka tukee viikkokursseilla tehtävien asioiden oppimista. Tanssinopettajat ja -ohjaajat kuitenkin auttavat mielellään asiassa ja kenties heillä on itselläänkin olemassa jotain verkosta löytyvää oheismateriaalia, jonka kautta asioita voi kertailla? 

Video: Koko perheen tanssikoulu VERKOSSA! 💃🏼⚡

Miten hyödynnän tanssin verkkokursseja?

Tanssinoppimista tapahtuu paitsi kehollisesti myös pään sisällä, käsitteellisellä tasolla. Pään sisäiseen työskentelyyn erilaiset verkkokurssit ovat oivallisia apuvälineitä.

Esimerkki:

Käyt tanssitunnilla opettelemassa vaikkapa fuskun perusteita, tunnin jälkeen tuntuu että asiaa tuli paljon ja tiedät, että et mitenkään pysty muistamaan kaikkea. Löydät netistä fuskun opetusvideoita ja huomaat, että niissä tehdään samoja asioita ja kuvioita mitä tunnilla tehtiin. Saat helposti palautettua mieleesi tunnin asiat katselemalla videoita netistä useamman kerran viikon aikana ja seuraavan viikon tanssitunnille mennessäsi olet valmis ottamaan vastaan uutta oppia. 

Kenelle tanssin verkkokursseista viikkotunnin tukena on hyötyä?

Ensisijaisesti tanssin verkkokursseista voivat hyötyä alkeis- ja perustason kursseja käyvät oppilaat. Lavatanssin alkeisopetuksen sisältö on hyvin samankaltainen joka paikassa, eri puolilla Suomea. Tunneilla opetellaan samankaltainen perusaskel tai -askeleet ja myös ensimmäiset opeteltavat kuviot ovat hyvin yhteneväiset riippumatta järjestävästä tahosta. Se, mitä asioita painotetaan vaihtelee, mutta varsinainen lajin materiaali on suurimmassa osassa kursseja hyvin samanlainen. Kun opetuksessa mennään eteenpäin yhteneväisyys hajoaa ja opettajilla / tahoilla voi olla hyvinkin erilaisia lähtökohtia opettamiseen. Tanssin verkkokurssien sisältö kohdentuu siis selkeiten nimenomaan tanssiharrastusta aloittavalle, joka voi löytää useammankin tahon verkkokursseista apua oppimiseen.

Alkeiskurssilaisella on myös vähiten tarttumapintaa asioihin, joten asioiden kertaaminen ja niihin palaaminen viikkotuntien välissä tukee oppimista merkittävällä tavalla. Tanssin verkkokurssia katsomalla voi palauttaa mieleen monta tärkeää asiaa edellisen viikon tanssitunnista.

Me suosittelemme TanssiOnlinen tanssin verkkokursseja

Yksi syy suositukseen on luonnollisesti se, että TanssiOnline on meidän kehittämämme palvelu. Voimme kuitenkin ylpeinä todeta, että sitä voi vilpittömästi suositella ensisijaisesti siksi, että sen avulla tanssiharrastuksen alussa oleva tanssija saa paljon tukea ja lisäoppia viikkokursseilla opetelluille asioille.

Kajaanin Casamballa voit harjoitella myös TanssiOnlinen tanssin verkkokursseilla

Kajaanilainen tanssiseura Casamba tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden harjoitella salilla TanssiOnlinen verkkokursseilla. Salilla voi käydä kertaamassa Online-palvelun kautta viikkotunneilla harjoiteltuja asioita tai opetella uusia juttuja Onlinen laajasta tarjonnasta, kuunnella Lassen tanssimusiikin rytmiikkaluentoa tai huoltaa kehoa Tiian Pilatestunneilla. Tai nauttia jivekoreografian harjoittelusta Maikin Latino Show-tunnilla tai hikoilla Rosan swinghumppiksen tahdista tai mitä tahansa muuta mitä palvelu tarjoaa. Upea mahdollisuus kajaanilaisille, kiitos Casamballe yhteistyöstä.

3 syytä tarttua TanssiOnline verkkokursseihin

  1. TanssiOnlinen kurssien alussa käsitellään rauhassa asioita, jotka usein ajanpuutteen vuoksi viikkotunneilla jäävät sivurooliin: oman kehon virittäytymistä, tanssiasentoa, lajin tanssillista liikettä eli asioita, jotka auttavat oppimaan varsinaisen kuvion. Mikäli sinulla ei ole aikaa tehdä harjoitteita fyysisesti, myös niiden katsominen auttaa ymmärtämään asioita ja tanssitunnilla esim. tanssiasennon tuntuma voi olla aivan erilainen sen jälkeen kun olet kuunnellut, katsellut ja lukenut siitä Onlinen verkkokurssilta.
  2. Kuvioiden osalta Onlinen verkkokursseilla käydään läpi tanssillisia asioita, jotka kenties viikkotunnilla ovat jääneet askelten opettelun jalkoihin tai joihin ei tunnilla ole pystynyt keskittymään. Kun kuviota katsoo videolta ja kuulee tai lukee tekstilaatikosta siihen liittyviä vinkkejä, ne jäävät mieleen paremmin ja niitä pystyy seuraavalla tunnilla kokeilemaan käytännössä.
  3. Online-palvelun avaa tanssinharrastajalle kokonaisen paritanssin maailman oheisharjoitteineen ja ympärillä olevine ilmiöineen. Voit lenkkipolulla kuunnella Lasse Paasikon mielenkiintoista tanssimusiikin rytmiikkaluentoa, lopettaa päivän Rosan syvävenyttelyllä, nauttia iltapäivästä hikoilemlla Humppis-tanssiliikuntatuokion parissa tai kurkistaa LatinoShow-tanssin maailmaan Maikin tai Anniinan kanssa.

Tanssin verkkokurssit, onko niistä hyötyä konkaritanssijalle?

Konkaritanssijoiden tunneilla kuulee toistuvasti sanottavan: ”Miksi tätä asiaa ei opeteta jo alkeissa?”. Fakta on se, että asiaa on ehkä harjoiteltukin, mutta koska aloittelevalla tanssijalla tarttumapinta asioihin on kovin rajallinen juuri tämä asia ei ole jäänyt mieleen. Mitä enemmän taitoa kehoon tulee sitä enemmän tarttumapintaa tulee erilaisille tanssiteknisille ja tiedollisille yksityiskohdille sekä omassa kehossa että parityöskentelyssä. Tämän vuoksi jokaisen tanssijan kannattaa palata toistuvasti juurille katsomaan, mitä sieltä tällä kertaa tarttuisi mukaan. 

Miksi kannattaa palata perusteisiin?

Tätä tarkoitusta TanssiOnlinen verkkokurssit palvelevat erinomaisesti. Pitkälläkin oleva tanssija voi löytää peruskursseista paljon asioita, joita harrastuksensa tässä vaiheessa voi suoraan siirtää omaan tanssiinsa. Lisäksi luonnollisesti lajien lisämateriaalit on tehty nimenomaan sinulle, joka kaipaat uudenlaisia ideoita ja haasteita esim. kuviomateriaaliin tai haluat kehittää tanssitekniikkaasi eri lajeissa. 


Liisa Kontturi-Paasikko
Jäikö joku asia mietityttämään? Ota rohkeasti yhteyttä: liisa@tanssintahti.com, 050-4431011