Häävalssi

Video: Häävalssin peruskurssi

HUOM! Osta jäsenyys.

Sinulla ei ole oikeutta kurssimateriaaliin, joten:

Tai, jos olet jo jäsen:

Tai osta kurssi

Häävalssi on kaunista ja koskettavaa

” Kaunis, morsiusparille merkityksellinen kappale alkaa soimaan, sulhanen ojentaa kätensä morsiamelle, joka vastaa kutsuun hymyillen ujosti. Pari keskittyy toisiinsa, katsoo syvälle silmiin ja tapailee tanssiasentoa, alkaa keinahtamaan musiikin tahdissa ja antautuu tanssin pyörteisiin” —kaunista ja koskettavaa, hetki joka saa silmät kostumaan paatuneimmaltakin häävieraalta. 

Sinulla on ehkä se käsitys, että häävalssin opettelu ja ylipäätään tanssin opettelu vaatii paljon erilaisten  askelikkojen ja kuvioiden opettelua? Ensimmäiset askelmerkit ovat toki tärkeitä, mutta oletko koskaan ajatellut miten paljon muita tärkeitä taitoja vuorovaikutteisessa paritanssissa on ja miten niitä pääsee opettelemaan vaikkapa häävalssin opettelemisen avulla? 

Häävalssi on parhaimmillaan, kun löydätte valssiin yhteisen keinunnan ja kenties lisäätte siihen kauniin aloituksen ja lopetuksen. Nämä pienen pienet alun ja lopun mausteet  tuovat mukavaa haastetta yhteisen elämänne opettelemiseen ja taatusti puhuttelevat häävieraita, eikä kukaan jää kaipaamaan vaikeita askelia tai hienoja kuvioita.

Kurssin opettajana toimii Liisa Kontturi-Paasikko, näyttöpareina Teemu Kurki ja Elisa. Ahonen sekä Arto Petjala ja Marjukka Koivuniemi. Morsiusparina mukana ovat Ilari Koivisto ja Anniina Koivuniemi.

Esittely

Tanssiasento

Tanssillinen perusliike = ensimmäinen perusaskel

Valssin perusaskel

Valssi liikkuen tilassa

Vapaata tanssia

Tanssin aloituksia

Tanssin lopetuksia