Lissun Tanssitermistö

NÄHDÄKSESI TÄMÄN KURSSIN OSTA JÄSENYYS

1 kk TanssiOnline-jäsenyys

24,90 €

TanssiOnline-jäsenyydellä saat opetella tanssia omassa tahdissa. Missä ja milloin vain!

6 kk TanssiOnline-jäsenyys

129,90 €

Tanssin opettelua omaan tahtiin TanssiOnline-jäsenyydellä. Maksa kuusi kuukautta kerrallaan ja säästä 13 %:a!

Vuoden TanssiOnline-jäsenyys

199,90 €

Vuosijäsenenä saat edetä omaan tahtiin ja palata kurssille aina, kun sille tuntuu. Maksa koko vuosi kerrallaan ja säästä 33%.

Ostamalla jäsenyyden saat 7:n vuorokauden ilmaisen kokeilujakson ja koko TanssiOnline-palvelun käyttöösi!

Tanssitermistö, jota sinun on hyvä osata

Tanssinopettajat käyttävät opetuksessaan paljon termejä, jotka voivat jäädä oppilaille epäselviksi tai joiden merkistystä jää jälkikäteen pohtimaan. Termistön ja käsitteiden käyttö on kentällä hyvin kirjavaa ja voikin olla, että samasta asiasta / kuviosta / liikkeestä käytetään hyvin erilaisia sanoja.

TanssiOnline-palvelun opettajien käyttämä termistö pohjautuu vakioituun ja aukikirjoitettuun tietoon niiden lajien osalta, joista tätä on olemassa. Vahvimmin tämä koskee vakiotanssityyppisiä lajeja: valssit, foksit, tango, humppa ja latinalaistanssityyppisiä lajeja: rumba-bolero, samba, cha cha. Swingpohjaisista lajeista vain jivelle on olemassa aukikirjoitettu tekniikka, muiden lajien (fusku, bugg) termistö on "villimpää", mutta tässä palvelussa pyrimme löytämään niiden kohdalta yhtäläisyyksiä jivessä käytettyyn käsitteistöön.

Mitä Tanssitermistö-verkkokurssi pitää sisällään?

Lissun Tanssitermistö -osio pitää sisällään sekä yleiseen tanssitekniikkaan liittyviä käsitteitä että eri lajiperheisiin ja yksittäisiin tanssilajeihin liittyviä käsitteitä.

Kaikki käsitteet ovat aktiivisesti käytössä kursseillamme ja toivomme että niiden käyttäminen auttaa ymmärtämään, että tanssitaito rakentuu pienistä mutta johdonmukaisista palasista, joita oppilas oppii itsekin yhdistelemään kun ymmärtää logiikan.

Tämä osio tulee jäsentymään pikkuhiljaa eri osioihin, toistaiseksi termit ja käsitteet eivät ole missään määrätyssä järjestyksessä.

YLEISIÄ TERMEJÄ JA KÄSITTEITÄ

VAKIOTANSSITYYPPISET LAJIT

LATINALAISTANSSITYYPPISET LAJIT