Hitaasta foksista on tulossa yksi tanssilavojen suosikkilajeista silloin kun pitää valita mitä tanssisi tunnelmallisiin ja hitaisiin tanssirytmeihin. Tanssin perusrytmissä lasketaan neljään ja peruskuvioissa yhden tahdin aikana tanssitaan yksi hidas (kaksi musiikin perusiskua) ja kaksi nopeaa (yksi isku) askelta.

Hidasta foksia voi tanssia käytännössä kaikkiin hitaisiiin (n. alle 30 t/min) biiseihin eli se on hyvin monikäyttöinen laji. Tanssi kuuluu vakiotanssityyppisten lajien perheeseen, sitä tanssitaan suljetussa tanssiotteessa ja tanssi kiertää tanssisuuntaan eli vastapäivään. Tanssiminen on parhaimmillaan pehmeää ja soljuvaa, kahden tanssijan yhteistä liikettä ja siitä saa hyvinkin nautinnollista peruskuvioita tanssimalla.

Hitaan foksin peruskurssi pitää sisällään yleisiä tanssimisen perusteita, lajin tanssillisen liikkeen, perusaskeleet ja oikealle kääntymisen.

Tällä kurssilla opettajana on Liisa Kontturi-Paasikko, apunaan Antti Aho ja Anniina Koivuniemi. Tanssijoiden ja Lissun kengät löytyvät Tanssipuodista.