Opi häävalssi netissä kolmessa kuukaudessa, onko se mahdollista? ON!

Video: Häävalssin peruskurssi

Tunnetko että sinulla on viisi vasenta jalkaa, eikä yhtään rytmitajua, mutta haluaisit kuitenkin kokea sykähdyttävän hetken ja tanssia ikimuistoisen ja koskettavan häävalssin juhlaanne? Ehkä elämä ennen häitä on kuitenkin niin kiireistä, että teillä ei ole aikaa hakeutua tanssikurssille tai yksityistunneille vaan haluaisitte helpomman tavan oppia asian? 

TanssiOnlinen häävalssikurssi voi tässä tapauksessa toimia pelastajana, sen avulla voitte itse päättää milloin harjoittelette ja valita kurssilta itsellenne mieleiset asiat mukaan omaan valssiinne. 

Sinulla on ehkä käsitys, että tanssin oppiminen vaatii lukemattomien erilaisten askelien ja kuvioiden hallitsemista. Häävalssin kohdalla voit heittää tämän ajatuksen roskakoriin ja ottaa sen tilalle ajatuksen yksinkertaisesta, herkästä ja kauniista tanssihetkestä, joka syntyy pienistä asioista ja yhteisestä tanssin sykkeestä.

Lue tästä artikkeli "Häävalssissa on taikaa".

Häävalssi on parhaimmillaan, kun löydätte valssiin yhteisen keinunnan (vaikka ilman varsinaisia askelia) ja kenties lisäätte mukaan kauniin aloituksen ja selkeän lopetuksen. 

Häävalssikurssi netissä

TanssiOnlinen häävalssikurssi on suunniteltu sinulle, jolla ei ole aiempaa tanssikokemusta eikä paljoa aikaa käytettäväksi asian harjoitteluun. Opitte kurssin aikana yksinkertaisen ja kauniin tavan selvitä tästä ainutlaatuisesta hetkestä ja saatte valssillanne häävieraiden silmät täyttymään onnen kyynelistä. 

Stressaatko sinäkin teidän häävalssihetkestä? Katso TanssiOnline Instagrammista REELS-videolta vinkit miten helpottaa häävalssista aiheutuvaa stressiä!

Opettele häävalssia jo nyt

Nyt, maalis-huhtikuun taitteessa on mitä mainioin aika ryhtyä harjoittelemaan valssia. Kun aikaa on vielä reilu pari kuukautta, harjoittelua voi tehdä pienissä palasissa ja antaa asioiden kypsyä sekä kehossa että mielessä jotta ne H-hetken tullen ovat valmiiina.

Ota tästä talteen kokeneen tanssinopettajan 5 kohdan ohjelma TanssiOnlinen häävalssin treenaamiseksi. 

häävalssi netissä

1. Valssin askel yksin

Käy kurssialustalta ihan ensimmäiseksi läpi valssin perusteet yksin treenaamalla. Voitte tehdä tätä yhdessä, mutta alkuun molempien kannattaa harjoitella askeleet yksin. Häävalssiin riittää pelkistetty, keinahtava askellus jossa varsinainen askel otetaan vain tahdin ensimmäisellä iskulla, mutta kevään aikana ehdit harjoitella myös varsinaisen valssiaskeleen, jossa on askel tahdin jokaiselle iskulle. 

Harjoittele valssia alkuun vaikkapa TanssiOnline häävalssi -Spotifylistan biisien tahtiin. Tuolle listalle on koottu selkeärytmisiä valsseja, joiden tempo on ns. tavallisen valssin tempo. 

2. Tanssiasento

Tutustukaa yhdessä kurssin tanssiasento -videoon ja löytäkää yhdessä juuri teille kahdelle mukavan tuntuinen asento. Lukekaa myös tekstilaatikossa olevia vinkkejä hääpukujen aiheuttamista haasteista ja pohtikaa, mitä näistä asioista teidän kannattaa ottaa huomioon. 

3. Valssin askel yhdessä

Kun molemmat osaavat tanssia valssin perusaskelta yksin ja kun tanssiasento on tullut tutuksi on aika sovittaa askeleet yhteen. Hakekaa ensin yhteinen syke eli pieni keinahduksen tunne jalalta toiselle ja sen jälkeen sulhanen aloittaa tanssin mahdollisimman selkeällä liikkeellä. Pitäkää johtoajatuksena yhteisessä tanssissa sitä, että viejä (sulhanen) aloittaa liikkeen, jota seuraaja (morsian) jatkaa, tällöin liikkeestä tulee yhteisen tuntuinen. Vaikka seuraaja (morsian) osaa omat askeleensa, on tärkeää että hän tanssissa antaa viejän (sulhasen) määritellä askeleen pituuden ja  kääntymisen määrän. 

4. Oman biisin valinta

Viimeistään siinä vaiheessa kun osaatte tanssia valssia kahdestaan on aika valita teille oma biisi. Perinteiset häävalssit ovat selkeitä, mutta nykyään käytetään paljon myös tuoreempaa kolmijakoista tuotantoa. Onhan biisin tempo eli nopeus teille sopiva, kuuluuko kolmijakoisuus siitä selkeästi? Mikäli tarvitsette apua biisin valinnassa tai mielipidettä valitsemastanne biisistä, älkää epäröikö kysyä sitä TanssiOnline-opettajilta, saatte heiltä maksutonta apua valintaan. 

5. Aloituksen ja lopetuksen päättäminen

Tanssihetkestä tulee sekä itsellenne että hääväelle koskettava hetki kun se alkaa ja loppuu selkeästi ja kauniisti. Voitte valita useista erilaisista kurssilla olevista vaihtoehdoista itsellenne mieluisan ja sopivan tavan aloittaa valssi ja päättää se. 

Häävalssi on juhlapäiväsi tärkeä hetki, josta kannattaa tehdä itselle niin mukava kuin mahdollista.

Häätanssi musiikkivalinnan mukaan?

TanssiOnline-palvelusta löytyy myös muita häätansseiksi sopivia lajeja, kuten foksi, hidas valssi tai esimerkiksi rumba-bolero. Jos teillä on valmiina mielessänne kappale, mutta et tiedä mitä lajia siihen tanssitaan laita meille viestiä ja annamme teille ohjeet harjoitteluun!


Liisa Kontturi-Paasikko
Jäikö artikkelista jotain kysyttävää? Kysy rohkeasti, liisa@tanssintahti.com, 050-4431011