Korkkarit eli korkokantakengät kuuluvat perinteiseen naiskuvaan ja moni haluaisi myös osata tanssia näillä ihanuuksilla. Korkea korko tekee jalkaterästä siromman näköisen ja pidentää myös koko jalan linjaa, eli mikäli pitää perinteisestä naisihanteen estetiikasta, ei ole ihme että korot viehättävät. Isoissa tanssikouluissa on omia korkkaritunteja, jotka ovat avoimia kaikille oppilaille sukupuoleen katsomatta ja nyt me tarjoamme oppia tästä asiasta sinulle, joka haluat harjoitella asiaa rauhassa kotona

Tanssilavoilla kenkävalikoima naispuolisten tanssinharrastajien joukossa on hyvin moninainen. Jaloissa näkee lähes kaikkea kevyistä lenkkareista tossujen kautta mataliin sandaaleihin ja erilaisiin korkkareihin. Alkuvaiheessa on turvallisempaa valita jalkaan matalat kengät, mutta taidon kasvaessa voi halutessaan siirtyä myös korkkareihin, joilla tanssiminen vaatii hyvää taitoa kontrolloida omaa liikettään. 

TanssiOnlinessa on julkaistu korkkareilla treenattava Latinoshow- tanssitunti. Tunnilla saat monenlaisia vinkkejä korkkareilla liikkumiseen ja tanssimiseen. Pääset tanssimaan sen liittymällä jäseneksi!

Lue enemmän Latinoshow-lajista aiemmasta artikkelista: Minkälainen laji on Latinoshow?

Korkkarit tanssikenkänä | Mitä pitää ottaa huomioon?

Korkkareilla tanssiminen ei ole helppoa, mutta ei myöskään niin vaikeaa kuin moni kuvittelee. Huomioimalla muutaman tärkeän asian pääset nauttimaan korkkareilla liikkumisesta! Korkkarit tanssikenkänä —mitä pitää ottaa huomioon?

1. Vahvista nilkan ja jalkaterän lihaksia.

Suurin riski etenkin oikeasti korkeilla korkkareilla tanssiessa on se, että nilkka lipsahtaa väärään asentoon ja aiheuttaa kenties nivelsiteen repeämistä tai jopa pahempaa. Siksi sinun tulee pitää huolta siitä, että pienet lihakset nilkan ympärillä ja jalkaterässä ovat hyvässä kunnossa ja että pystyt niiden avulla nopeastikin korjaamaan tasapainon pettämistä tai virheasentoa. Tee säännöllisesti nilkkaa ja jalkaterää vahvistavia harjoitteita. 

2. Vahvista keskivartalon tukea, löydä tuki lattiasta.

Korkkarien korko tuo vartalon painopistettä edemmäs suhteessa siihen että jalassa on koroton kenkä. Joudut siis löytämään kehosi uudelleen sekä paikallaan seistessä että etenkin liikkuessa. Tässä auttaa kovasti, jos muistat että lattia on tanssijan paras ystävä, etenkin nyt kun harjoittelet tanssia korkkareilla. Pyri hakemaan kaikkeen liikkeeseen tukea lattiasta. 

korkkarit kattoon

3. Käytä aktiivisesti jalkojen lähentäjälihaksia.

Mitä paremmin saat kontrolloitua liikkeesi suhteessa omaan keskustaasi sitä paremman tasapainon löydät korkeallakin korolla olevilla korkkareilla. Reisien lähentäjien aktiivinen käyttäminen tuo painoa enemmän jalkaterän sisäsyrjän puolelle ja näin tunnet olevasi lähempänä omaa keskustaasi. Mikäli paino pääsee koroilla karkaamaan jalkaterän ulkosyrjälle, tasapaino muuttuu paljon huterammaksi. 

4. Aktivoi aukikiertäjälihakset.

Mitä korkeampi korko korkkarissa on sitä haastavampi tanssiessa on säilyttää hyvä tasapaino. Aukikiertäjälihaksten aktiivinen työstäminen tanssiessa auttaa myös kahden edellisen kohdan toteutumisessa ja lisäksi jalkaterän aukikierron vahvistaminen tuo mukanaan isomman tukipinnan lattiaan, mikä puolestaan auttaa tasapainon hallitsemisessa. Jalkaterän aukikierto on toki myös asia, joka on erilainen eri tanssilajeissa. Opettele siis aktivoimaan aukikiertoa aikaansaavat lihakset myös, vaikka pidät jalkaterät suhteellisen paralleleina. 

Korkkarit tuovat upeuden tunteen

Ylläolevien ohjeiden avulla ja säännöllisellä harjoittelulla opit tanssimaan korkkareilla kauniisti ja ennenkaikkea yhtä kontrolloidusti kuin ilman kenkiä tai matalilla kengillä. Asia vaatii harjoitusta, mutta työ tuottaa tulosta ja lopputuloksena saat tunnet itsesi upeaksi ja saat ihailevia katseita kauniista liikkumisestasi korkkarien kanssa.  

Yhteistyökumppanimme Tanssitarvikeliike Tanssipuodin kenkävalikoimasta löydät tanssitreeneihisi sopivat korkkarit ja saat myös asiantuntevaa apua niiden valitsemisessa!


Liisa Kontturi-Paasikko
Jäikö joku asia mietityttämään? Ota rohkeasti yhteyttä: liisa@tanssintahti.com, 050-4431011