TanssiOnline verkkokurssit on nykyisessä asussaan aikalailla tasan vuoden ikäinen. Tämä uudenmuotoinen palvelu julkaistiin tammikuussa 2021, joskin projektin parissa ollaan työskennelty jo useamman vuoden ajan.

Tulevana keväänä palvelu laajenee myös soolotanssien puolelle ja siitä muodostuu näin koko perheen Online-tanssikoulu, jonka jäsenyyden hankkimalla tanssimaan pääsevät kaiken ikäiset ja usean eri tanssilajin harrastajat tai niistä kiinnostuneet. 

Alla esittely Maikin Latino Show -tunnista ja lajista ylipäätään.

Video: TanssiOnline Latino Show

Ostamalla kuukausijäsenyyden pääset tanssimaan Maikin Latino Show-tunnin!

TanssiOnlinessä me pelaamme omilla vahvuuksillamme

Tanssikoulumme opetuksen tärkeimpiä periaatteita läpi kaiken toimintamme ovat korkea opetuksen laatu, johdonmukainen lähestymistapa ja ihmisläheinen tapa kohdata oppilas. Tästä haluamme pitää kiinni myös Online-palvelun kursseja suunnitellessamme ja toteuttaessamme. 

Myös Onlinen opetuksen pohjana on tanssikoulumme opetussuunnitelma, johon olemme kirjoittaneet asiaa toimintamme arvot, ajatuksia tanssikäsityksestä oppimisesta ja opettamisesta ja paljon muuta. Käy halutessasi tutustumassa tähän dokumenttiin.

TanssiOnlinen verkkokurssit / paritanssit

Palvelun sisältöä suunnitellaan tanssikoulun omalla ydinporukalla ja toistaiseksi tukeudumme opetusmateriaalin valinnassa omiin vahvuuksiiimme.

Lissu, joka kantaa päävastuun paritanssimateriaalin valinnoista ja online-kurssien suunnittelusta on pitkän linjan ammattilainen, jonka osaaminen vakioitujen paritanssien soveltamisessa seuratanssin kentälle on omaa luokkaansa. Lissun tyttäret Maikki ja  Anniina ovat mukana suunnittelussa ja myös kurssien toteuttamisessa. Karoliina-tytär vastaa kurssien kuvaamisesta ja hoitaa käytännössä kaikki käytännön asiat sekä kuvausten että verkkokurssien asiakaspalvelun osalta.

Näiden neljän ydinperheen naisen tanssitausta on yhteinen, jokainen on tanssinut vakioita ja lattareita tanssiurheilumuodossa Suomen kärkikahinoissa ja näin heidän näkemyksensä tanssillisista asioista ja myös kuviomateriaalin soveltamisesta ovat hyvin yhteneväiset eikä opetukseen liittyvistä asioistakaan tarvitse veistä vääntää.

Yhteneväinen tausta on tuonut meille yhteneväisen näkemyksen asioista.

Lissu on vuosikymmenten saatossa tutkinut vakioitua tekniikkaa juurta jaksaen toimiessaan tanssin ammatillisen koulutuksen opettajana ja hänellä on kyky sanoittaa haastaviakin teknisiä asioita ymmärrettäviksi kokonaisuuksiksi. Yhdessä Maikin ja Anniinan kanssa Onlineen on rakennettu kokonaisuuksia, joiden opetus etenee johdonmukaisesti ja loogisesti. Tavoitteena on, että oppilaan oppiminen on laajempaa kuin yksittäisen tanssilajin askelien ja kuvioiden oppimista, pyrimme tuomaan opetuksessa ilmi niitä tanssillisia lainalaisuuksia, joita eri lajeissa ja lajiperheissä on.

Myös tanssimusiikki, jota soitetaan vakioitujen lajien ja niiden suomalaisten variaatioiden kohdalla on meille tuttua, olemme eläneet perinteisen ja tyylinmukaisen tanssimusiikin kanssa lähes koko ikämme. Ison ja tärkeän lisän tanssillisiin asioihin tuokin Lissun miehen Lassen tietotaito, jota Online-palvelun jäsenet pääsevät myös ihmettelemään ja ihastelemaan syventymällä oppimaan asioita tanssimusiikin rytmiikasta Lassen verkkoluennolla.

Vakioidun tanssitekniikan pohjalta opettaminen on siis ehdoton vahvuutemme, siinä pystymme rakentamaan johdonmukaisen kokonaisuuden eri lajeista ja antamaan oppilaalle mallin laajemmin hyväksytystä tyylinmukaisesta tanssillisesta tavasta ja lajin kuviomateriaalista. Kaikki asiat on mietitty seuratanssin näkökulmasta ja sovellettu sellaiseen muotoon, että ne toimivat vapaassa tanssitilanteessa improvisoituina ja soivaan musiikkiin sovitettuina. 

Opetuksemme pohjautuu ydinkeskeisen motorisen oppimisen periaatteelle, jossa oppijaa opetetaan rakentamaan omaa osaamistaan ytimestä käsin. Lissu jutteli tästä asiasta viime kesänä Opi Oppimaan -sarjan toisessa jaksossa, kuuntele se alla olevasta videosta.

Video: Opi oppimaan, osa 2: Ydinasiat paritanssissa

Tämän hetkisessä Online-palvelun paritanssikategoriassa kaikki osaset muodostavat siis selkeän ja ehjän kokonaisuuden, jossa paritanssin ydin kulkee mukana ja eri lajien oppiminen tukee toisen lajin oppimista.

TanssiOnlinen verkkokurssit / soolotanssit

Kevään aikana Online-palvelu laajenee paritanssiin liittyvien asioiden lisäksi käsittämään myös soolotansseja. Niissäkin haluamme pelata niiden vahvuuksien kanssa, joita omasta tanssikoulustamme löytyy. Maikki on heittämättä yksi Latino Show -nimisen tanssilajin isoja vaikuttajia sekä Suomessa että kansainvälisesti ja Anniina seuraa vahvasti näitä jalanjälkiä tehden omanlaistaan työtä ja antaen oman panoksensa lajin opettamiseen ensisijaisesti vahvan tanssillisen näkemyksen kautta. Molemmat opettavat paljon showtanssia ja ovat siinä muodostaneet oman näkemyksensä, jonka pohjalta tullaan rakentamaan myös TanssiOnlinen showtanssitunteja. 

Kiddiejam-lastentanssikonsepti on ollut tanssikoulumme omistuksessa vuodesta 2017 ja sen kanssa on tehty paljon kehitystyötä, jonka kautta konsepti on saanut todella paljon kiitosta. Yksi Suomen vaikuttavimmista lasten tanssinopettajista on sitä mieltä, että ”tätä pitäisi olla taiteen perusopetuksen materiaali alle kouluikäisten lasten kohdalla”. Me olemme täysin samaa mieltä ja teemme työtä sitä kohti että Kiddiejam valloittaa myös taiteen perusopetuksen kentän. 

tanssionline verkkokurssit

Kiddiejam-konseptista löytyy useampi artikkeli tanssikoulumme nettisivujen Tanssintarinaa -blogista.

Lue uusin: Kiddiejam lastentanssi taipuu moneksi.

TanssiOnline Kiddiejam verkkokurssit tuodaan perheen pienimpien omina tanssituokioina, joissa lapsia tanssittaa Kiddiejam-konseptin pääopettaja Elisa Ahonen. Näiden tuokioiden kautta lapset pääsevät kurkistamaan monenlaisten tanssilajien maailmaan, nauttimaan tanssista ja oppimaan siihen liittyviä asioita sekä myös tutustumaan moneen hyödylliseen arkipäivän asiaan. 

Milloin tulee Salsa, West Coast swing tai Bachata verkkokurssit?

Nämä lajit ovat Onlinessä ehkä tulevaisuuden juttu, toistaiseksi käytämme omien opettajiemme vahvuudet hyväksi. Emme halua lähteä rakentamaan opetuskokonaisuutta lajista tai lajiperheestä, josta meillä ei ole riittävästi asiantuntemusta tai laajempaa osaamista. Vaikka kenties opetamme livekursseilla salsaa tai buggia tai annamme jopa maistiaisia argentiinalaisesta tangosta, emme koe itse olevamme näiden lajien asiantuntijoita. Tanssikoulumme omien opettajien joukossa on swinglajien osaaja Rosa Mört, jonka osaamista olemmekin jo hyödyntäneet TanssiOnlinen Bugg-kurssilla. 

Poissuljettua ei ole, ettemmekö jossain kohtaa tulevaisuudessa pyytäisi apua eri lajiperheiden asiantuntijoilta, joita kollegoistamme onneksi löytyy paljon. Mutta, ihan vielä ei ole sen aika!


Liisa Kontturi-Paasikko
Jäikö artikkelista jotain kysyttävää? Kysy rohkeasti, liisa@tanssintahti.com, 050-4431011