Lattareiden tanssitermit löytyvät nyt Lissun Tanssitermistö kurssilta on lisätty uusia videoita. Kokenut opettaja ja kouluttaja Liisa Kontturi-Paasikko aukaisee paritanssikentällä käytettyjä termejä. Näistä on hyötyä sekä oppijalle, joka haluaa ymmärtää asioiden rakentumista että etenkin jäseninä oleville ohjaajille ja opettajille. 

tanssitermit

Lattareiden tanssitermit auttaa sinua ymmärtämään asioiden rakentumista

Kurssialustalle on julkaistu neljä lattareihin liittyvää uutta videota:

  1. Spiral-käännös. Tämä "kävele-käänny" -käännös on kaunis tapa aloittaa vaikkapa erilaiset kävelytyskuviot. Käännöstä pidetään yleisesti haastavana, mutta siitä saa kauniin tavan kääntyä sen jälkeen, kun opettelee ymmärtämään kehossaan sen, että paino asettuu jalan päälle ennen käännöstä. 
  2. Erilaiset chasseet. Cha chan 4&1 -iskulla tehtävää chasse-askelta voi varioida monella tavalla sen jälkeen kun hallitsee askelikon perusajatuksen eli osaa rytmittää sen oikein. Etenkin viejät pystyvät maustamaan omaa tanssiaan monipuolistamalla paikallaan tapahtuvan chasse-askelikon muotoa. 
  3. Botafogo. Tämä samballe tyypillinen askelikko toimii viejillä tärkeänä ”liitosaskeleena” kuvioiden välillä, mutta siitä saa myös rakennettua monenlaisia samballe tyypillisiä kuvioita. 
  4. Volta. Samban 1a2a3a4 -rytminen askelikko on todella monipuolinen sen jälkeen kun sen periaatteen on opetellut ja harjoitellut askelikon liittämistä 1a2 -sykkeisiin kuvioihin. 

Päästäksesi tutustumaan Lissun Tanssitermistöön sinun tulee olla TanssiOnlinen jäsen. Jäsenenä saat käyttöösi todella laajan kirjaston eri paritanssilajien peruskursseja ja lisämateriaalia, eri tanssityylien tanssitunteja, kehonhuoltoa, lastentanssia ja Tanssitietous- osiossa pääset Lissun Tanssitermistön lisäksi pureutumaan Tanssimusiikin rytmiikaan Lasse Paasikon 4h luennon kautta.

Seuraathan meitä jo somessa!

Instagrammissa julkaistaan tanssivinkkejä, -tietoutta ja tanssivideoita.

Facebookista pääset helposti lukemaan uusimmat blogiartikkelit.