Joulun aika on ohi ja on aika palata arkeen. Mikäpä olisikaan parempi tapa siirtyä kaamoksesta kohti kevättä kuin ottaa aikaa päivittäiselle tanssihetkelle. Onlinessa tarjoaa tähän jo ennestään todella paljon erilaisia mahdollisuuksia ja nyt saat tuoretta materiaalia sekä Humppis-tanssiliikuntatunnin että Lissun tanssitermistöön liittyvän tekniikkaharjoitteen kautta.

Humppistunti swinglajien pohjalta

Humppis on tanssikoulumme oma tanssiliikuntatunti, jossa nautitaan tanssimisen riemusta  suomalaisen tanssimusiikin tahdissa. Samalla kun hiki lentää ja hymy on korvissa opitaan huomaamatta myös eri tanssilajien perusteita, askelikkoja, tanssitekniikkaa ja tapaa toteuttaa musiikintulkintaa.

Rosa Mörtin suuri rakkaus tanssin maailmassa on swinglajit ja saimmekin Rosan pitämään meille swinglajeihin pohjautuvan Humppistunnin. Tunti pitää sisällään rauhalliset ja kehoa herättävät lämmittelyt ja fuskuun, buggiin ja jiveen pohjautuvia helppoja tämän hetken suomibiiseihin tehtyjä tanssisarjoja. Mukana on sekä rauhallista sitkeää meininkiä että kunnon rokettirollia! 

Kurkkaa Instagrammista, mitä viime vuoden hittibiisiä Rosan Swing-Humppis tunnilla tanssitaan.

Humppistunnin pääsee tanssimaan jokainen, jolla on hallussaan TanssiOnline-jäsenyys. Mikä olisikaan parempaa ajanvietettä näihin lumipyryisiin ja tuiskuisiin tammikuun iltoihin kuin siirtää sohva syrjään ja pistää jalalla koreasti.  Rosan mukana on tanssimassa Lissu, joka näyttää liikkeistä astetta helpommat versiot, joten pysyt taatusti mukana vaikka et olisi tanssinut aikaisemmin askeltakaan —tyyli on tässä kohtaa vapaa, pääasia on että tulee hiki ja hymy kohoaa kasvoille! 

swing-humppis

Lissun tanssitermistössä nyt mukana tärkeä kävelyharjoite

Lissun Tanssitermistöön on lisätty uusi video, josta saa erinomaisen harjoitteen vakiotanssityyppisten lajien perusliikkumiseen. Lissun vuosikymmenten kokemuksen mukaan tämä kävelyharjoite on yksi tärkeimpiä ja kehittävimpiä harjoitteita ja se on kulkenut hänellä mukana tavoitteellisempien ryhmien opetuksessa aina. Harjoite kehittää foksin, tangon, hitaan valssin, hitaiden ja kaikkien muidenkin samantyyppisten lajien perusliikkumista.

Uudella videolla esiteltävä peruskävely on erinomainen harjoite näiden lajien liikelaadun kehittämiseen. Tässä harjoitteessa keskitytään tukijalan ja liikkuvan jalan työhön siirtämällä kehonpainoa mahdollisimman tasaisesti jalalta toiselle ilman joustoa, nousua tai laskua.

Vakiotanssityyppisissä lajeille tyypillinen liike tapahtuu siirtämällä kehon painoa jalalta toiselle eli ”kuljetamme kehonpainoa tilassa”. Liikkumisen laatua voi varioida mm. sillä, missä vaiheessa, kuinka nopeasti paino siirtyy jalalta toiselle, kuinka paljon työtä tukijalka tekee ja millä tavalla liikkuva jalka ottaa kehonpainon vastaan.

Tanssitermistö- kategoria pitää sisällään paljon paritanssin perusteisiin liittyviä käsitteitä ja niihen soveltuvia harjoitteita, joten siihen kannattaa tutustua jokaisen joka haluaa itsenäisesti kehittää omaa tanssitaitoaan.

Pääset tutustumaan näihin uutuuksiin liittymällä jäseneksi, teethän sen samantien.