Erilaiset verkkokurssit ovat vahvasti tätä päivää ja toimivat joko korvaavina tai täydentävinä kursseina livenä tapahtuville kursseille. Se, että ihmiset ovat aidosti ja omina itsenään vuorovaikutuksessa fyysisesti samassa tilassa on hedelmällistä ja siinä on paljon plusmerkkisiä asioita, mutta joskus tulee eteen tilanteita, että opiskeleminen itsenäisesti verkon välityksellä on sen hetkisessä elämäntilanteessa toimivampi vaihtoehto. 

Mikäli kuulut johonkin seuraavista kohderyhmistä, suosittelen lämpimästi sinulle TanssiOnline -palvelun kursseja. Niiden avulla pääset tanssimaan missä tahansa, juuri silloin kun sinulle sopii ja niin pitkäksi aikaa kuin tuntuu hyvältä. Lisäksi voit kerrata ja syventää asioita niin paljon kuin koet tarpeelliseksi. Ainoa edellytys kurssin läpikäymiselle on Online-jäsenyys tai ostettu verkkokurssi, nettiyhteys ja laite, jonka kautta katsot kurssia. 

Katso Instagram julkaisusta, miten TanssiOnline-palvelu toimii.

1. Helpotusta ruuhkavuosiin

” Lasten harrastukset menevät edelle, en ehdi itse käymään missään säännöllisessä harrastuksessa ja se harmittaa!” 

Tämä on todellisuutta hyvin monen lapsiperheen ruuhkavuosia elävän äidin (ja isän) elämässä. Itselle ei jää aikaa arjen pyöriessä työn, lasten päivähoidon ja lasten harrastusten ympyrää. 

Perheeltä voi kuitenkin jossain kohtaa päivää ”varastaa” itselleen 45min hetken, antaa lapsille pienen pelihetken, siirtää vähän huonekaluja syrjään, laittaa vaikkapa Maikin tai Anskun Latino Show-tunnin pyörimään ja nauttia tanssin tuomasta hyvästä olosta. Tuon tuokion jälkeen on energiavarat uusiutuneet ja elämä maistuu taas paljon mukavammalta. Tai päivän voi päättää lasten nukkumaanmenon jälkeen rauhallisella Pilatestuokiolla tai syvävenyttelyllä, ihan mikä siinä kohtaa tuntuu parhaalta. 

2. Yhteinen harrastus pariskunnalle

Yhteisen harrastuksen löytäminen on joskus haastavaa ja asia saattaa aiheuttaa parisuhteissa monenlaisia karikoitakin. Jokainen suhde kuitenkin ansaitsisi sen, että tehdään jotain kivaa yhdessä, jotain sellaista, johon voidaan lähteä samalta viivalta ja jossa päästään aidosti vuorovaikutukseen.

Tanssiharrastuksen pariin positiivisella mielellä sukeltaminen tuo suhteeseen yhteiseen tavoitteeseen pyrkivän oppimisen lisäksi paljon muuta. Tanssissa ollaan luontevalla tavalla lähellä toista ihmistä ja kun lähellä olemiseen liittyy vahva tunneside tanssiminen voi olla mullistava tapa parantaa parisuhdetta ja siihen voi löytyä ihan uudenlainen ulottuvuus. 

3. Pelastus illanviettojen tanssihetkiin

Tanssiminen on jollakin tavalla mukana useimmissa juhlatilaisuuksissa, oli kysymys henkilökohtaisista juhlista tai vaikka firman pikkujouluista. Illan päätteeksi musiikki soi ja tanssilattia täyttyy iloisisista juhlijoista, joista osa bailaa yksinään mutta huomattavan monet tanssivat pareittain. Illanviettojen seinäruusu ei kenties tunne oloaan kotoisaksi vapaasti bailaamalla, mutta ei uskalla hakea ketään tanssimaankaan kun tanssitaito on nollassa. 

Online-kurssien avulla voi rauhassa kotona opetella tanssilajien perusteet ja tutustua paritanssinmaailmaan ja seuraavissa juhlissa kynnys hakeutua tanssimaan on jo paljon pienempi. Kuvioita ja askelia ei tarvitse osata paljon alkuun päästäkseen. Se, että osaa olla luontevasti tanssiasennossa ja siirtää painoa musiikin mukaan on jo loistava alku ja parhaimmillaan tuntuu todella nauttittavalta yhdessä tanssimiselta. Keep it simple -lausahdus pätee tässäkin, mutta nuo yksinkertaiset perusasiat kannattaa käydä huolella läpi. 

4. Yhteistä kivaa kaverien kanssa

Onko sinulla tiivis kaveriporukka, jonka kanssa suunnittelette jos jonkinmoista kivaa yhteistä tekemistä. Mitä jos ottaisitte ensi kesän tavoitteeksi exkursion kesälavoille. Jokainen teistä on varmaan kiinni omissa työjutuissaan ja perhe-elämässään ja yhteiselle tanssikurssille lähtemisen aikatauluttaminen menee kovin haastavaksi. Mutta, opettelemalla tanssin perusteet TanssiOnline-verkkokurssien avulla voitte tehdä sen yhteisesti sovittuna aikana. Joltakin löytyy kenties vähän isompi olohuone, josta voi rullata matot syrjään, virittää kurssin TV.-ruutuun ja aloittaa paritanssin opiskelun. Yhdessä on kiva harjoitella, vertaistukeakin saa helposti, joten muutaman yhteisen treenikerran jälkeen olette valmiita tekemään neitsytmatkan läheiselle tanssilavalle. 

5. Uutta haastetta osaajille

Peruskurssien lisäksi TanssiOnline-palvelussa on kattava ja laaja valikoima lisämateriaalia, tietoa tanssiin liittyvistä käsitteistä ja perinpohjainen tanssimusiikin rytmiikkaluento. Tutkimista ja uuden oppimista siis riittää vaikka tanssikilometrejä olisi takana vaikka kuinka paljon. Jäsenyyden hankkimalla pääsee myös tekemään kehonhuoltotuokioita, joista saa kivaa vaihtelua ja monipuolisuutta omaan tanssitreeniin. 

Emme siis suotta kutsu TanssiOnlinea tanssin aarreaitta, sieltä löytyy jokaiselle jotain. Tämän kevään aikana on aloitettu palvelun laajentaminen myös Latino Shown, showtanssin ja Kiddiejam-lastentanssin puolelle, joten tarjontaa löytyy koko perheelle ja kaiken tasoisille tanssijoille. 

Opettele tanssimaan verkkokurssin avulla!

Tule mukaan tanssijoukkoomme! 


Liisa Kontturi-Paasikko
Jäikö artikkelista jotain kysyttävää? Kysy rohkeasti, liisa@tanssintahti.com, 050-4431011