Ihminen on tanssinut aina: ryhmässä, parin kanssa tai yksin. Tanssi on siis aina ollut sidoksissa yhteisöllisyyteen ja siihen, että siinä ollaan fyysisesti läsnä. Monet asiat ovat muuttaneet muotoaan ja näin on käynyt myös tanssin kohdalla. Yksi iso muutos on se, että fyysisen ja sosiaalisen tanssin lisäksi mukaan on tullut erilaisia tanssin verkkokursseja, jotka mahdollistavat aivan uudenlaisen tavan harrastaa tanssia ja tuovat ainutlaatuisen lisän tanssikurssitarjontaan. 

Tanssin verkkokurssit eivät ole uusi juttu

Digitaalisia verkkokursseja on ollut maailmalla tarjolla jo vuosien ajan kaikista mahdollisista ja mahdottomista tanssilajeista, myös paritanssista. Eri tasoisia ja eri tavoin toteutettuja kursseja löytyy paritanssin osalta salsasta, argentiinalaisesta tangosta ja ns. kansainvälisistä seuratansseista, joiden pohja on tosin kovin erilainen kuin suomalaisen seuratanssin. 

Suomessa tanssin verkkokurssitarjonta on huomattavasti vähäisempää, mutta myös laatu on varmempi. Suomalaisen tanssinopetuksen taso on korkea ja tämä näkyy opetuksen laatuna myös olemassa olevissa verkkokursseissa. 

Tanssin verkkokursseissa ehdoton ykkösasia on se, että niille voi osallistua toimivan verkkoyhteyden päästä mistä päin maailmaa tahansa. Omat treenit voi ajoittaa itselle sopivasti ja pitää harjoitukset vaikka illalla ilman, että työpäivän jälkeen tarvitsee erikseen lähteä minnekään. Tai mikäli lomalla tanssituttaa, riittää kun avaa tanssin verkkokurssin ja pistää jalalla koreasti. 

Kenelle tanssin verkkokurssit sopivat? Kuulutko näihin viiteen ryhmään?

  1. Et pysty sitoutumaan iltaisin ja viikonloppuisin pidettäviin kursseihin, haluat itse valita milloin harjoittelet. Tanssin verkkokurssin avulla voit harjoitella vaikka keskellä yötä tai ensimmäiseksi aamulla!
  2. Sinä haluaisit livekurssille, mutta kumppanisi haluaa ensin tutustua asiaan. Tutustukaa rauhassa asiaan kotona, sen jälkeen on helpompi lähteä yhdessä paikkakunnan livekursseille.
  3. Paikkakunnallasi ei ole tarjolla tanssikursseja. Tanssin verkkokurssi tuo kurssin kotiisi, missä tahansa asutkin.
  4. Kynnys lähteä livekurssille on sinulle liian korkea, haluat harjoitella tanssia ensin rauhassa itseksesi tai oman parisi kanssa. Tutustu asioihin rauhassa uudestaan ja uudestaan, näin tanssien perusasiat tuntuvat tutulta siinä kohtaa, kun päätät rohkaista mielesi ja astua tanssisalin kynnyksen yli.
  5. Haluat palata livekursseilla läpikäytyihin asioihin rauhassa itseksesi. Etenkin tanssien perusasiat ja peruskuviot ovat käytännössä samat eri tanssikouluissa, joten tanssin verkkokurssien avulla pääset kertaamaan ja syventämään näitä rauhassa, omaan tahtiisi.

TanssiOnline tanssin verkkokurssipalvelu on ainoa laatuaan

TanssiOnline-palvelun kaltaista laajaa tanssin verkkokurssipalvelua ei ole Suomessa toista. Palvelumme kattaa suomalaisilla lavoilla tanssittavien tavallisimpien paritanssien lisäksi myös soololajeja, Kiddiejam-lastentanssia ja kehonhuoltoa. Lisäksi tarjoamme aimo annoksen tanssiin liittyvä tietoa tanssitekniikkaan liittyvien videoiden ja tanssimusiikin rytmiikkaluennon kautta. Palvelusta löytyy siis jokaiselle jotakin. 

tanssin verkkokurssit

Haluatko opetella tavallisimmat perustanssit?

Mikäli haluat tanssin verkkokurssiemme avulla opetella tavallisimmat perustanssit, löydät palvelusta 8x Kohti tanssilavoja -kurssin, jossa opetellaan valssin, foksin, fuskun, jenkan ja rumba-boleron perusteet. Tämä kurssi etenee kahdeksan kerran kurssina, sen rakenne on samanlainen kuin esimerkiksi kansalaisopiston kurssien voi ajatella olevan. Voit siis varata itsellesi vaikkapa tiistai-illan ja osallistua kurssille viikottain.

Perustanssit voit myös opetella ostamalla pääsyn vain yhteen, haluamaasi, opeteltavaan tanssilajiin ja harjoittelemalla sen lajin perusteita ja peruskuvioita tanssin verkkokurssin kautta. 

Kaipaatko lisähaastetta paritansseihin?

Jokaisesta tanssilajista löytyy jäsenille lisämateriaalia, jossa on sekä uusia kuvioita että tekniikkaharjoitteita tanssitaidon kehittämiseksi. Tämän lisäksi voit kehittää perustekniikkaasi tanssimalla läpi vakioiden tai lattareiden tekniikkakurssia, näiden kautta opit tanssilajiperheille yhteisiä asioita. Lisämateriaalin kuviopaketit on rakennettu niin, että niissä kulkee mukana selkeä punainen lanka helpommasta variaatiosta haastavampaan, voit valita niistä itsellesi sopivan.

Etkö välitä paritansseista?

Tanssin verkkokurssimme tarjoavat oppimista myös sinulle, joka tanssit mieluummin yksin tai soolona yhdessä kaverin kanssa. Kurssimateriaalista löytyy sekä latinoshow että showtanssitunteja, kehonhuoltoa ja tanssiliikuntaa. Eikä lapsiakaan ole unohdettu, heille  palvelussa on omia Kiddiejam-tanssituokioita. 

Lisävinkkejä ohjaamiseen ja opettamiseen 

Palvelumme on aktiivisesti tanssinopettajien ja -ohjaajien käytössä. Paritanssin peruskurssit on tietoisesti suunniteltu niin, että esimerkiksi tanssiasentoon liittyvillä opetusvideoilla asiat sanallistetaan eri tavoin ja tehdään erilaisia harjoitteita, joista ohjaajat voivat saada vinkkiä omille tunneilleen. Lissun Tanssitermistö -osio valottaa paritanssin tärkeitä käsitteitä ja Lassen Tanssimusiikin rytmiikka -luento tuntuu olevan yksi palvelun käytetyimpiä. 

Tanssin verkkokurssit ovat tulleet jäädäkseen

Maailma tuskin palaa entiselleen sen suhteen, että tanssia harjoiteltaisiin vain livekursseilla. Verkkokurssit ovat tulleet jäädäkseen ja me TanssiOnlinessa haluamme pysyä tässä kehityksessä mukana ja kehittää palveluamme edelleen, vastaamaan mahdollisimman hyvin kentän tarpeita. 

Seuraa meitä somessa!

Ota TanssiOnlinen FACEBOOK | INSTAGRAM seurantaan ja näet ensimmäisten joukossa tanssivinkit, tietoa uusista kursseista sekä paljon lisätietoa lavatanssien maailmasta.